17-jan  Brynäs IF - Sandvikens IF (1-1, 1-0, 4-0) 6-1
19-jan  IK Huge - Brynäs IF (0-1, 0-0, 4-1) 4-2
22-jan  Brynäs IF - Hofors IK (1-1, 3-0, 4-0) 8-1
28-jan  Sandvikens IF - Brynäs IF (1-2, 0-1, 1-0) 2-3
05-feb  Gefle IF - Brynäs IF (0-1, 2-1, 0-1) 2-3
12-feb  Brynäs IF - IFK Gävle (5-0, 2-0, 1-0) 8-0
14-feb  Hofors IK - Brynäs IF (0-3, 0-0, 1-0) 1-3
16-feb  Brynäs IF - Strömsbro IF (1-0, 4-0, 4-0) 9-0
19-feb  Brynäs IF - IK Huge (1-3, 1-1, 4-1) 6-5

Brynäs ser ut att ha fler hemmamatcher än bortamatcher. Men tidingen ger ingen riktig klar bild på vad som var hemma eller borta i matcher mellan Gävlelagen. Vinnande lag står först. Det är bara mot Huge, Sandviken och Hofors som det tydligt framgår att det är bortamatch.

Kval till Division I

Den 8/3 var det tänkt att Brynäs skulle spela kvalmatch hemma mot Årsta. Men isen var synnerligen dålig och godkändes inte för kvalspel.

Istället spelade Brynäs och Årsta en vänskapsmatch som Brynäs vann med 3-2 (0-1, 2-1, 1-0) inför 1000 åskådare.

Stockholm Stadion

14-mar  Årsta SK - Brynäs IF (2-1, 0-0, 0-2) 2-3

Det var meningen att Nacka skulle kvala i en enkelserie tillsammans med Årsta och Brynäs, blidvädret ändrade på det. Nacka fick möta Aros istället i en direkt avgörande match. Kvalet blev nu en enda direkt avgörande match om en plats i division I.

Årsta började bäst och hade ledningen med 2-0 mot ett defensivt Brynäs redan efter 9 minuter. Brynäs ändrade då taktik och gick till en kraftig offensiv. Det gav också resultat med ett mål i slutet på den första perioden. Brynäs fortsatte med sin offensiv avslutade med en stark kvart där man vände matchen till en seger med 3-2. Brynäs var på vippen att göra 4-2 när en minut var kvar då Herbert Pettersson var ensam med Årstas målvakt. Brynäs kunde hålla ställningen och blev därmed första lag utanför Stockholmsregionen i högsta serien.

Målgörare Brynäs IF:
1-2 Henry Eriksson
2-2 Evert Westerberg  44:e
2-3 Gunnar Engblom

Publik: 400 varav cirka 100 var nedresta Brynäsfans.

Kvalomgång SM 1943

21 feb  Brynäs IF - IF Vesta (1-0, 4-1, 4-1) 9-2

Mål Brynäs IF: Gunnar Engblom 3, Herbert Pettersson 2, Stig Hedin 1, Evert Westerberg 1, Birger Lindbom 1, Henry Eriksson 1.